Badet bliver lidt langt hver aften. Du glemmer at slukke lyset. Du cykler måske ikke så tit. Du spiser måske også lidt meget kød. Er du begyndt at tænke, at du godt kunne gøre lidt mere for miljøet i din hverdag? Men ved du ikke lige, hvor du skal sætte ind henne? Det giver vi dig nogle helt konkrete tips til herunder. 

Vi er alle nødt til at tænke i grønnere og mere bæredygtige baner. Det starter med os selv i hverdagen. Selvom det kan virke uoverskueligt, kan du med ganske få justeringer gøre dig selv og verden lidt grønnere. Og det nytter! For jo flere der rent faktisk gør noget, jo større et fokus kommer der på det. Så hvad du foretager dig, gør rent faktisk en forskel. 

1. Spis mindre kød 

Du ved det nok godt. Den røde bøf og kødsovsen er ikke det bedste for klimaet. Dermed ikke sagt, at du skal droppe det fra den ene dag til den anden. Du kan blot skære ned for kødforbruget og indføre nogle kødfrie dage. På disse dage kan du spise rodfrugter, salater, brød, supper, linser og meget andet. Der er mange gode grøntsagsretter derude, der nærmest smager bedre end kødretterne! 

2. Tag cyklen mere på arbejde 

Er dit arbejde beliggende inden for en overskuelig afstand? Og har du en cykel? Hvorfor så ikke tage den? Det giver dig både frisk luft og masser af motion, samtidig med at du skåner miljøet for en masse CO2 og skadelige partikler. Det er en ren win win. Særligt om sommeren. 

3. Overvej at få en elbil 

Kører du lige nu på diesel eller benzin, kan du med fordel overveje at skifte til en elbil. Det er grønnere på den lange bane, men kan også være med til at spare nogle penge i budgettet. Med en ladeboks kan du endda oplade bilen derhjemme, så du ikke behøver tænke på at skulle bruge tid på det om morgenen. Det er smart.

4. Sluk lyset og undgå standby 

Er du ikke så god til at huske at slukke lyset? Det kan du måske blive, hvis vi fortæller dig, at der er mange penge at spare hver måned, når du ikke lader lyset brænde. Sluk lyset på badeværelset, når du ikke er der. Hav kun lys tændt i det rum, hvor du opholder dig. Og endeligt: sluk helt for alle apparater, når du ikke længere bruger dem. Når du gør det, kan du faktisk spare helt op til 15% på din elregning. Dertil gør du selvfølgelig også miljøet en stor tjeneste ved ikke at lade lyset brænde, når det ikke er til gavn. 

5. Køb brugt 

Tøj og møbler er noget, der virkelig tærer på miljøet og vores ressourcer. Der er så mange lækre, brugte møbler derude, der ingenting fejler. Derudover er der også flere og flere butikker, der har fedt genbrugstøj, som nærmest ikke har været brugt – eller som kommer direkte fra anden sorteringen fra butikkerne. Jo mere brugt, du vælger i stedet for nyt, jo bedre. For så støtter du ikke produktionen af nyt – og det er der i den grad brug for!