Der er mange måder at klæde sig pænt og moderigtigt, uden det behøver at koste en formue. Herunder finder du en række tips til, hvordan du klæder dig i bæredygtit modetøj uden at gå fallit.

Modetøj fylder mere og mere i hverdagen, og børn helt ned til de første skoleklasser klæder dig ligeledes i de dyre klude fra modemærkerne. Men behøver mode egentlig at koste en formue? Faktisk ikke. Herunder følger en række tips, som du kan bruge, hvis du vil klæde dig pænt, præsentabelt og moderigtigt, uden du behøver at punge ud.

Gå på tilbudsjagt

Det første, du kan gøre, er at holde øje med gode tilbud på modetøj. Der findes mange forskellige shops, du kan undersøge, om har tilbud, ellers kan du bruge en app, som holder øje med tilbud. 

Du kan eksempelvis hente app’en Zales, hvor du kan følge forskellige shops og se, hvornår de har gode tilbud på de brands, du vælger at følge. Du kan også holde øje med gode tilbud hos de shops, du plejer at handle hos. Du kan eksempelvis finde modetøj fra A-VIEW her.

Byt til nyt

Hvis du har meget tøj liggende, som ikke fejler noget, men som du alligevel er blevet træt af, kan du med fordel forsøge at bytte. Det kan du gøre på Facebook, eller du kan gøre det med en god ven og/eller veninde, som har nogenlunde samme tøjsmag, som du selv har.

Der findes også deciderede genbrugsbutikker, hvor du kan indlevere dit tøj, hvorefter du får nyt til gengæld. Det er smart, og det er bæredygtigt, fordi du ikke køber tøjet fra nyt.

Sælg dit gamle tøj

Det er en god idé at sælge dit gamle tøj, når du ikke længere bruger det. Det kan du gøre på mange måder, og der er flere muligheder, end der nogensinde har været før. Først og fremmest kan du forsøge dig på Trendsales, Den Blå Avis eller via Facebook eller et andet socialt medie.

Du kan også forsøge dig med at oprette en Instagram-profil, hvor du sælger dit gamle modetøj. Det er der mange, der vil følge, hvis du har en god stil, som mange godt kan lide. Det handler blot om at poste kontinuerligt, hvis du ønsker en masse følgere, som kan købe dine aflagte klæder.

Køb genbrugstøj

Hvis du har en god genbrugsbutik i den by, du bor i, kan du med fordel begynde at handle der i stedet for at købe nyt. Det er ikke sikkert, at der er alt det tøj, du godt kan lide, hvis du bor i en af landets mindre byer, men hvis du eksempelvis bor i København, er der masser af modebutikker, som sælger godt brugt modetøj.