Der er god grund til at forsøge at leve mere bæredygtigt – og det er faktisk slet ikke så kompliceret, som man måske skulle tro. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer til at føre en mere bæredygtig livsstil, får du herunder 3 konkrete tips, som du kan tage udgangspunkt i.

Hvis du ønsker at gøre noget godt for miljøet, er der mange forskellige tiltag, du kan implementere i din dagligdag. Det handler i bund og grund om, at du skal træffe et aktivt valg om, at du er villig til at komme til at leve mere bæredytigt, før det kan blive en realitet.

Det første, du skal gøre, er, at du skal finde ud af, hvad du gør, der ikke er godt for klimaet. For mange handler det om et mindre forbrug, så du kommer til at sætte et mindre aftryk i forhold til den CO2, du udleder.

Herunder følger en række gode tips, som du med fordel kan lade dig inspirere af, når du skal leve mere bæredygtigt ved at udlede mindre CO2 i forbindelse med din livsstil. De gode vaner smitter, så start med dig selv.

#1: Drop flyrejserne

Hvis du godt kan lide at rejse, er du formentlig en stor klimasynder. Det koster hvert år klimaet mange tons CO2, når danskere (og resten af verden for den sags skyld) sætter sig ombord i flyet for at rejse ud i verden.

Du kan derfor med fordel begynde at planlægge din sommer-, vinter- og efterårsferie efter, hvor toget går hen. Når du rejser med tog, kommer du ikke lige så langt væk, men der er togforbindelse til det meste af Europa, hvorfor du sagtens kan få en fremragende ferie, selvom du holder det til vores eget kontinent.

#2: Køb bæredygtigt

Når du køber bæredygtigt, vil du udlede mindre CO2. Du kan eksempelvis investere i bæredygtigt tøj fra Grobund, der er af god kvalitet og holder længere, så du samtidig slipper for at skulle investere i tøj så ofte.

Herudover kan du tænke over økologi, når du handler ind. Når du køber økologisk, skader du i langt de fleste tilfælde klimaet mindre, end hvis du køber konventionelt. Det betyder, at du sætter et mindre klimaaftryk, hvorfor du vil have god samvittighed, når dagen er omme.

#3: Drop kødet et par dage om ugen

Hvis du virkelig vil gøre noget godt for klimaet, kan du med fordel droppe kødet et par dage om ugen. Der findes masser af vegetarretter, som smager fremragende, mætter godt og som ikke koster lige så meget som retter, hvor der indgår kød.