Skal du have renoveret dit hus eller bygge nyt, og har du samtidig et ønske om at gøre dit hjem bæredygtigt og miljøvenligt? Brug disse 4 måder, når du skal bygge et mere bæredygtigt hjem.

#1: Mal dit hjem med bæredygtig maling

Du kan sagtens få bæredygtig og miljøvenlig vægmaling, som endda skaber et bedre indeklima. De fleste danske hjem er malet med akryl- eller silikatmaling, en kemiholdig form for maling, som kan være indehaver af allergifremkaldende stoffer.

Det gælder, uanset om du har malet dine vægge med vandholdig malling eller ej. Der kan stadig spores stoffer i malingen, særligt konserveringsstoffer, som kan give allergi, idet de damper af i luften. 

Det indånder du, men ved at anvende en bæredygtig, miljømærket og allergivenlig maling til væggene i dit hus, vil du være helt foruden risikoen for at indånde skadelige stoffer. En sådan type maling er en kalkmaling, der både er fri for giftige tilsætningsstoffer, unødvendig kemi og mikroplast.

Denne form for maling har vundet stort indpas i Danmark, særligt blandt Statens Byggeforskningsinstitut, der ønsker mere bæredygtighed i vores byggematerialer og i de danske hjem. 

Ønsker du at være indehaver af et bæredygtigt hjem med et sundt indeklima? Hos Råd & Mal kan du få råd og vejledning og endda få malet dine vægge med miljøvenlig maling. 

Mal dit hjem med bæredygtig maling

#2: Forny gamle el-installationer

Gamle el-installationer er ikke kun trælse, men også dårlige for miljøet og din pengepung. I takt med et øget fokus på bæredygtig og efterspørgslen af denne, er flere elektriker og el-installatører begyndt at installere bæredygtige el-installationer i både private hjem, offentlige institutioner og i private virksomheder. 

Med en grøn og bæredygtig el-installation i dit hjem vil du opleve at få et bedre indeklima og en mindre elregning. I samarbejde med en elektriker vil I kunne udarbejde præcis dén form for el-installation, du og dit hjem har behov, så dit energiforbrug bliver så grøn som muligt. 

#3: Efterisoler dit hus og kig på dine vinduer

Er din bolig af ældre dato med naturlig udluftning året rundt, er det en god idé at få efterisoleret. En efterisolering kræver ikke meget, og vil tydeligt kunne mærkes på både din elregning og dit indeklima. 

Dårlig isolering bevirker, at alt energi ryger ud af dit hus, hvilket kan skabe skimmelsvamp og gøre dig syg. Derfor er god isolering vigtigt. Men en grøn og bæredygtig isolering af dit hjem, har du muligheder for at vælge mellem hør, træfiber, perlite, ålegræs, søgræs eller papiruld.

Læs med i bloggen hvor vi hjælper dig med at finde de gode grønne alternativer til din husrenovation

#4: Installér solceller på dit hustag

I takt med den øgede fokus på klimaet og miljøet, er alternative energikilder blevet populære, både blandt virksomheder og hos den enkelte forbruger. Rundt omkring i landet ses der flere og flere solcelleanlæg på hustage og i sommerhuset. 

Solen er en naturlig energikilde, der er frie for CO2 idet de bruges. Vi kan dagligt benytte os af solen til at skabe energi. Det er bæredygtigt, fornuftigt og bidrager til at mindske opvarmningen af jorden, så hvorfor ikke installere et solcelleanlæg på toppen af dit hus. 

Bæredygtig renovering: 4 måder, hvorpå du kan gøre dit hus mere bæredygtigt