En gaming PC er lidt af en klimasynder, da den bruger enorme mængder energi. Som gamer kan du heldigvis sagtens foretage dig nogle konkrete tiltag med tanke på miljøet. Følg disse 4 tips og du vil blive en grøn gamer.

Gaming er forbundet med mange timers underholdning, sjov og konkurrencedygtighed. Gaming er blevet meget populært, og når der games indeholder det oftest timelange sessions, hvor man mødes over nettet med andre og konkurrere indbyrdes. 

Gaming er dog ikke kun sjov og glade dage. En gaming PC er en strømsluger, som bruger enorme mængder energi, når den står tændt. Den bruger faktisk lige så meget energi, som hvad der svarer til tre almindelige køleskabe, på en og samme tid. 

Vil du som gamer gerne tage ansvar og gøre dit for miljø og klima, kan du heldigvis let gøre det med et par enkelte tiltag. Derfor får du her et indblik i, hvordan du kan game så miljøvenligt som muligt. 

Tip 1: Bæredygtig gaming PC

Invester i en gaming PC i høj kvalitet så den holder længe – og som dermed er bæredygtig. Produktionen af en gaming PC, og tilbehør til denne, udleder en del CO2, så i stedet for ofte at skulle udskifte dele eller selve PC’en ofte, så så vælg en der holder i flere år. 

Det kan umiddelbart godt synes som en stor post på budgettet, men i længden vil du spare penge, og, som sagt, skåne miljø og klima for unødvendig udledning af CO2.

Tip 2: Vælg et grønt el-selskab

Hvis du gerne vil være en miljøvenlig gamer, skal du vælge et grønt el-selskab som din udbyder. Når du gamer sidder du ofte timevis foran computeren, hvilket bruger meget strøm og data.

Ved at vælge et grønt el-selskab støtter du den naturvenlige el-produktion, såsom selskaber der eksempelvis anvender strøm fra vindmøller frem for fossile brændstoffer. 

Tip 3: Brug kun din gaming PC til gaming

En gaming PC bruger mere strøm end en almindelig PC, tablet eller telefon. Derfor bør du kun anvende den til at game på og ikke tjekke netbank, din forskudsopgørelse, Facebook eller andet. Brug en almindelig PC, tablet eller telefon til det. 

Ligeledes bør din gaming PC være slukket når du ikke bruger den. Selvom den står på standby bruger den stadig strøm.

Tip 4: Game mindre online

Når du går online og mødes med vennerne til en timelang gaming-session udleder det store mængder CO2. Et online spil, som du gemmer lagres nemlig oftest af store amerikanske selskaber der bruger fossile brændstoffer.

Det gør online gaming til en større klimasynder end at game offline. Overvej derfor om ikke godt du kan skrue en anelse ned for online gaming. Lidt har også ret, og du vil gøre en forskel for klima og miljø.