Selvom du sidder i kørestol, er der rig mulighed for at få motion i løbet af dagen. Herunder får du 3 effektive tips til, hvordan du kommer i form, selvom du har et handicap.

Det kan være svært at få rørt sig nok, når man sidder i kørestol, men der findes adskillige aktiviteter, hvor du kan få pulsen op, selvom du er gangbesværet. Det kræver i mange tilfælde, at du erhverver dig det rigtige udstyr, så du er så godt rustet som muligt.

Samtidig handler det om, at du skal have så god en komfort som muligt, når du sidder i kørestolen. Det kan du blandt andet ved at købe forskellige hjælpemidler, der gør det nemmere at komme igennem hverdagen, men også ved at dyrke motion, som øger dit generelle velvære. Du kan finde hjælpemidler til kørestolsbrugere her.

#1: Træn med vægte og elastikker

Selvom du har mistet førligheden i benene, betyder det ikke, at du ikke kan bruge armene til at få pulsen op og rørt muskelgrupperne. Det kan du nemlig snildt, hvis du bruger vægte, eller hvis du fokuserer på træning med elastikker.

Alt sammen er med til at øge dine muskler, få pulsen op og generelt at få din daglige motion, som er medvirkende til, at dit helbred forbedres. Det er vigtigt, at du rører dig, og vægte og elastikker er her nogle fremragende hjælpemidler.

De kan købes både i fysiske butikker og på nettet. Hvis du træner omkring 30-45 minutter hver dag med de forskellige hjælpemidler, du har til rådighed, kan du opnår gode resultater, der både holder din vægt nede, men også har indflydelse på dit generelle velbefindende.

#2: Begynd til holdsport

Der findes masser af forskellige sportsgrene, man kan deltage i, selvom man sidder i kørestol. De fleste af sportsgrenene er nogle, du kender i forvejen, da det drejer sig om alt håndbold, basket og andre velkendte sportsgrene.

Ved at melde dig til holdsport for kørestolsbrugere kan du få pulsen op, så du holder dig sund og rask – og så er det heller ikke dumt, at du får nogle andre ligesindede, som kan hjælpe dig med at holde motivationen oppe.

#3: Spis sundt og varieret

Som alle andre, der ikke har et fysisk handicap, er det vigtigt, at du spiser sundt og varieret. Du skal generelt spise mange grøntsager, huske at drikke rigeligt med vand og skrue ned for sukkerforbruget. Du vil opleve, at du får mere energi og en bedre forbrænding, hvis du følger disse simple råd.

Og så skal du huske på, at du bør begrænse dit kalorieindtag, da det er sværere at forbrænde overskydende kalorier, når man sidder i kørestol. Det skyldes, at en kørestolsbruger generelt ikke bevæger sig så meget som en, der ikke sidder i kørestol.

Men hvilke næringsstoffer har du så brug for, når du sidder i kørestol? Generelt bør du spise sundt og følge nedenstående tips:

  • Spis frugt og grøntsager
  • Spise masser af fødevarer, der er rige på fibre
  • Begræns dit indtag af fede mejeriprodukter
  • Begræns dit indtag af sukker
  • Spis kun fedtholdigt, rødt kød ved særlige anledninger
  • Drik vand og begræns indtaget af alkohol
Der findes masser af forskellige sportsgrene, man kan deltage i, selvom man sidder i kørestol
Der findes masser af forskellige sportsgrene, man kan deltage i, selvom man sidder i kørestol