Mange danskere føler et større pres fra regeringen om at spare på Co2’en. Langt de fleste danskere har dog samtidigt et ønske om at gøre dette, i håb om at deres børn og børnebørn kan opleve en verden ligesom dem selv.

Men hvordan træffer man det bedste valg, når det er sommer og der står grillning på menuen? Mange danskere er ikke klar over hvilken grill der er mest Co2 venlig, og langt flere danskere udleder mere Co2 i denne forbindelse end nødvendigt.

Med få ændringer i din hverdag kan du spare en hel del Co2, hvis du er en af dem, der ofte starter op i grillen.

Valg af grill

Hvis du endnu ikke har købt en grill eller hvis du går med overvejelser om, at skifte den gamle grill ud, så er der et par ting du bør vide, hvis du ønsker at skåne miljøet mest muligt.

Der er nemlig stor forskel på, hvor meget de forskellige typer grillere sviner.

El grillen er et rigtig godt valg, hvis du skal skifte din grill ud. Denne er en af de mest Co2 neutrale grilltyper der findes, da den udelukkende kører på din grønne energi. Der er desuden minimal røg ved denne grill, da den eneste røg den genererer er når fedtet fra dit grillmad kommer i kontakt med flammerne.

Et andet godt valg er en træpillegrill. Træpillegrillerene er ikke så udbredte i danmark endnu, men de er på vej til at vinde større indpas hos danskerene.

Hvorom alting er, så er den grill der sviner mest en kulgrill. Kulgrillen udleder mere Co2 end de andre grilltyper på markedet.

Grillstarter tips

Hvis du har investeret i en grill og ikke har planer om at ændre denne foreløbigt, så kan du alligevel gøre noget godt for miljøet, når du tænder op i grillen.

  • Sørg for altid at starte grillen så sent som muligt, så den ikke brænder unødvendigt og dermed forurener mere end der er behov for.
  • Sørg for altid at gøre din grill ren efter brug – når du har slukket den igen. På denne måde slipper du for at tænde grillen i ekstra god tid næste gang, for at gøre den rent inden brug. Det er desuden meget lettere af få madresterne af grillen før de har brændt sig fast, og før grillen er blevet helt kold igen.
  • Sørg for at starte op med en elektrisk grillstarter eller naturligt tændvæske. Det naturlige tændvæske kan fåes i de fleste byggemarkeder rundt omkring i danmark og kan være med til at sænke dit Co2 fodaftryk når du griller.